Tratare deseuri in managementul de control al deseurilor

Conceptul de gestionare a deșeurilor face referire la activități precum: colectare, sortare, tratare, valorificare sau depozitare a reziduurilor de toate tipurile. Prin aceasta se urmărește protejarea mediului și a sănătății populației, menținerea curățeniei publice dar și conservarea resurselor naturale. Totuși, câți dintre noi înțelegem ce înseamnă procesul de tratare deșeuri ori cât de complex și costisitor este?

Tehnologia avansată a generat, implicit, datorită consumerismului excesiv, cantități impresionante de deșeuri. Deși populația a conștientizat în mare parte importanța reciclării, intervenția experților de mediu este obligatorie. Datorită lor, reziduurile sunt eliminate în siguranță și, mai mult decât atât, se găsesc soluții tehnice și economice pentru diversele probleme.

Beneficii in serviciile de tratare deseuri

tratare deseuri beneficii

Dacă ar fi să analizăm beneficiile pe care le obținem în urma activității de tratare deșeuri, în siguranță, în instalațiile de tratare și eliminare, iată că putem puncta următoarele efecte:

📌 Reducerea numărului de organisme infecțioase prezente în deșeuri, astfel încât oamenii să fie protejați împotriva infecțiilor

📌 Se distrug deșeurile anatomice pentru a nu mai fi recunoscute, precum și cele provenite din activități medicale

📌 Deșeurile clinice devin inutilizabile

Mergând mai departe, înțelegem că operatorii economici care asigură acțiunea de tratare deșeuri, folosesc frecvent două metode, în funcție de tipul acestora : incinerarea și tratamentul alternativ.

Astfel, deșeurile arse la o temperatură de minim 850 de grade, produc reziduuri de aproximativ 10% din volumul inițial, în timp ce tratamentul alternativ presupune sterilizarea și tocare lor, ulterior fiind folosite ca sursă alternativă de combustibil solid recuperat.

În cele din urmă, să luăm în calcul și co-procesarea care reprezintă reciclarea simultană a materialelor minerale și recuperarea energiei în cadrul unui singur proces industrial:fabricarea cimentului. Procedura se remarcă prin costuri reduse deoarece capacitatea fabricilor de ciment este deja existentă.

Așadar, o tratare deșeuri corectă nu va genera alte reziduuri și va asigura, totodată, distrugerea performantă a componentelor toxice, făcând posibilă trecerea la o industrie mai puțin dependentă de combustibilii fosili.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.