Avantajele serviciului de emitere adeverințe de vechime

Atunci când discutăm despre eliberarea adeverinței de vechime în muncă, legea îl obligă pe angajator ca, la încetarea activității salariatului, să i se pună la dispoziție un document care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, sporurile, condiții deosebite, etc. precum și un extras din Revisal (pentru perioada ulterioara anului 2011).

În ultimii ani, din ce în ce mai multe organizații au ales să beneficieze de serviciile de arhivare ale unor companii autorizate, asemeni SDA – Servicii de Arhivare și Depozitare, bucurându-se inclusiv de avantajele serviciului de emitere adeverințe de vechime.

Și dacă se ține cont de faptul că există o procedură bine definită și trebuie respectate normele legale în vigoare, e lesne de înțeles importanța colaborării cu o firmă de specialitate. Legat de serviciul de emitere adeverințe vechime, întâlnim în practică două situații: compania este în funcțiune sau compania este lichidată și SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare deține fondul arhivistic.

În prima situație când compania este în funcțiune, solicitantul va adresa cererea de eliberare a adeverinței direct firmei în cauză iar aceasta o va transmite spre soluționare către SDA – Servicii de Arhivare și Depozitare, eliberarea documentelor finale către solicitant fiind realizată de companie. Implicit, costurile aferente vor fi suportate de către aceasta.

În a doua situație când avem de-a face cu o firmă lichidată, solicitarea se face direct către SDA- Servicii de Arhivare și Depozitare iar costurile pentru prestarea serviciului de eliberare adeverinta sunt suportate de solicitant. In ambele situații, specialiștii vor consulta înscrisurile din arhivă, vor extrage și centraliza informațiile necesare, astfel încât titularul să intre în posesia documentului, în timp util.

Analizând avantajele serviciului de emitere adeverințe de vechime, s-au constatat beneficii de care se bucură, în egală măsură, atât solicitanții cât și companiile. Menționăm aici: economia de timp și bani, promptitudine și corectitudine în eliberarea documentelor, deoarece persoanele abilitate din domeniu dețin cunoștințele legislative.

În concluzie, avantajele serviciului de emitere adeverințe de vechime se traduc prin acuratețea datelor și conformitatea cu legislația în vigoare. Astfel, solicitantul va obține siguranță în stabilirea corectă a drepturilor sale, iar companiile vor beneficia de economii considerabile de timp și bani și își vor concentra resursele spre activitățile generatoare de profit.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.