Care e diferenta dintre produse de curatenie si dezinfectare?

Care este diferenta dintre produse de curatenie si dezinfectare? Nu conteaza daca intretineti o scoala, un spital, un birou sau orice alta unitate – curatarea si dezinfectarea este o parte importanta a rutinei de intretinere. Mentinerea curata a unitatii va reduce raspandirea bolilor si va imbunatati aspectul general al unitatii dumneavoastra. Astazi discutam despre produse de curatenie si dezinfectare.

Curatarea si dezinfectarea este cea mai buna modalitate de a reduce raspandirea germenilor pe suprafetele dure din unitatea dumneavoastra. Nu sunteti sigur daca ar trebui sa utilizati un agent de curatare sau dezinfectant in unitatea dvs.? Daca dezinfectati, ar trebui sa le utilizati pe ambele.

Sfat pro: Puteti curata fara dezinfectare, dar nu puteti dezinfecta fara curatare. Daca curatati si nu doriti sa eliminati germenii, atunci nu trebuie sa dezinfectati. Daca doriti sa ucideti microbii de pe o suprafata, trebuie sa si dezinfectati dupa curatare. Din acest motiv este important sa stim care sunt acele produse de curatenie si dezinfectare pe care sa ne focusam.

Curatati intotdeauna inainte de a dezinfecta! Este important sa curatati sau sa indepartati orice murdarie vizibila inainte de dezinfectare. Curatarea indeparteaza murdaria afanata, pregatind suprafata sau obiectul de dezinfectat.

Deci, care e diferenta dintre produse de curatenie si dezinfectare?

Dezinfectarea ucide germenii de la suprafata, impiedicand raspandirea acestora. Daca o suprafata nu este curatata mai intai, germenii se pot ascunde sub stratul de murdarie si pot reduce eficacitatea dezinfectantului.

Zonele cu atingere ridicata includ: manerele usilor, balustradele, intrerupatoarele de lumina, spatarele scaunelor, dozatoarele de sapun.

Pentru ca un dezinfectant sa fie eficient, acesta trebuie sa ramana pe suprafete o durata recomandata. Timpul mediu de asteptare pentru un dezinfectant va varia in functie de tipul acestuia si de organismele pe care incercati sa le ucideti. Spitalele vor necesita probabil un dezinfectant de grad mai mare. Dezinfectantii care nu raman umezi pentru timpul recomandat nu ucid atat de multi germeni si sunt considerati ineficienti.

Atunci cand aveti nevoie de produse de curatenie si dezinfectare, apelati la Green Clean, unde veti gasi o serie variata de produse. Indiferent de tipul de business pe care il detineti sau care va sunt nevoile individuale, la noi gasiti produsul potrivit.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.