Cu ce se ocupă Neurologia și ce afecțiuni poate diagnostica medicul neurolog

Te confrunți cu probleme de coordonare motorie, slăbiciune musculară, confuzie, amețeală sau dureri de cap? Astfel de simptome necesită, de cele mai multe ori, programarea la medicul specialist, în speță un neurolog Cluj.

Discutând cu profesioniștii de la clinica Mind Reset, am înțeles că afecțiunile sistemului central și periferic sunt complexe, cu impact deosebit în ceea ce privește calitatea vieții.

O primă informație obținută vizează importanța descoperirii afecțiunii încă din faza incipientă, căci acesta va fi mai ușor de tratat.

Apoi, examenul neurologic este diferit, adaptat specific simptomelor pacientului, deși la bază respectă aceleași principii: o serie de pași cu scopul de a evalua funcționarea sistemului nervos.

Medicul neurolog Cluj începe evaluarea cu o discuție despre simptome (de când au apărut și cum îi impactează viața de zi cu zi), după care urmează consultația fizică, pentru a testa unul sau mai multe aspecte ale funcționării sistemului nervos.

În urma investigațiilor electrofiziologice (EEG, ENG/ EMG, holter EEG, EEG de somn), specialistul identifică afecțiunile neurologice și stabilește un plan de tratament eficient, din care nu lipsește monitorizarea continuă a progresului pacientului.

Să nu uităm însă: creierul uman este complex așadar, obiectivul unui neurolog Cluj este să amelioreze și să vindece suferința, prin metode moderne și minim invazive.

Afla mai multe despre Hernia de disc si recomandarile unui neurolog Cluj.

Indiferent că vorbim despre epilepsie, boli degenerative ale sistemului nervos, tumori ale sistemului nervos central sau periferic, afecțiuni ale coloanei vertebrale sau vertij, fiecare tratament este personalizat, urmărindu-se tratarea sau cel puțin ameliorarea bolii.

Clinica Mind Reset se diferențiază nu doar prin aparatura de ultimă generație și servicii de neurologie la cele mai înalte standarde, ci și printr-o practică specială, aceea de a combina proceduri precum masajul, kinetoterapia sau fizioterapia, cu terapii medicamentoase, pentru rezultate spectaculoase.

Așadar, un diagnostic corect poate fi pus doar de către medicul specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate. Nu amâna programarea la un neurolog Cluj!

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.