Hernia de disc si recomandarile unui neurolog Cluj

Eu am mai vorbit de Damian Popescu, neurolog Cluj cu experienta in afectiuni neuro. Recent, dupa ce am descoperit in urma unei investigatii de imagistica ca sufar de hernie de disc, de 2 feluri chiar, m-am gandit sa dedic 2-3 minute acetui subiect.

Citisem zilele trecute ca toti adultii trecuti de 35 de ani sufera de hernie de disc intr-o masura sau alta, uzura organismului fiind cea mai intalnita cauza. Eu ma incadrez in categoria celor care au ajuns la medic cu dureri mari si am convingerea ca postura incorecta este cea care a constituit factorul de risc determinant.

Ce este hernia de disc?

Afectiune a coloanei vertebrale, des intalnita, aceasta afecteaza discurile intervertebrale, adica acele structuri spongioase care ne permit sa fim flexibili, sa ne miscam in voie. Un disc herniat este un disc care comprima nervii spinali, care poate determina aparitia durerii.

Si, pentru cine nu stie, doare rau! Si eu ma mandresc cu faptul ca sunt toleranta cu durerea. Inainte a vorbi despre alegerea mea in ceea ce priveste un neurolog Cluj, sa ii mai acordam herniei de disc cateva cuvinte.

De cate tipuri este hernia de disc?

Coloana noastra vertebrala are 33 de vertebre, impartite pe zone, astfel ca si hernia de disc este dupa cum urmeaza:

  • hernie cervicala (si RMN-ul meu a bifat aici 2 inele);
  • hernie toracica, rar intalnita;
  • hernie lombara (am bifat si aici 2 inele);
  • hernie sacrala.

Citeste si „Ce este un neurolog? Ce trateaza neurologia?”

Tratamentul herniei de disc

Am ales un neurolog Cluj nu din cauza ca nu sunt neurologi la mine in oras, ci din cauza ca sunt in cautarea unor tratamente minim invazive, nu imi doresc o recomandare catre un neurochirurg care, vorba unui medic care mi-a efectuat o electromiografie,  „sta cu cutitul dupa usa”.

Tratamentul medicamentos. Acest tip de tratament cu antiinflamatoare, analgezice, relaxante musculare sau injectii cu cortizon atenueaza durerea si procesul inflamator. Bifat!

Fizioterapia si kinetoterapia. Aceasta este varianta pe care eu vreau impreuna cu doctorul Damian Popescu, neurolog Cluj, vreau sa o abordez cu seriozitate si pe termen lung. Imi doresc sa iau masurile necesare pentru a nu mai experimenta durerea de care spuneam mai sus.

Recomandarile neurologului din Cluj:

  • exercitii fizice;
  • postura corecta la birou;
  • o alimentatie bogata in Omega;
  • o greutate constanta.

Tratament chirurgical. Cu siguranta acesta varianta de tratament a herniei de disc s-ar situa pe ultima pozitie. Sunt adepta tehnicilor non invazive sau minim invazive.

Cert este ca nu exista tratamente standard, tocmai de aceea am ales sa imi tratez aceasta afectiune alaturi de un neurolog Cluj cu experienta si o abordare personalizata. Tratamentul este de lunga durata si sunt constienta si de aportul meu in succesul asteptat.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.