Cum alegi o clinica stomatologica, care sunt criteriile care stau la baza alegerii tale?

Sa alegi o clinica stomatologica poate fi dificil, mai ales in ideea in care zilnic, pe orice orice tip de canal de informare sau socializare esti asaltat de tot felul de oferte si reclame care de care mai colorate si mai atractive.

Te-as intreba in primul rand care sunt asteptarile tale? Preferi sa alegi o clinica stomatologica cu specialisti in fiecare ramura a stomatologiei sau un cabinet in vecinatatea locuintei sau al locului de munca? Unde te simti in siguranta?

Eu prefer o clinica stomatologica cu specialisti in fiecare domeniu si aparatura tehnica moderna. Iti spun si de ce!

1. Echipa medicala multidisciplinara

Indiferent de nevoile medicale, sa ai la dispozitie o echipa de medici stomatologi specialisti in implant dentar, tratarea bolii parodontale, chirurgie dentara, ortodontie sau tratamente de protetica dentara nu poate fi decat un avantaj.

Fiecare specialist se specializeaza continuu si tine pasul cu noutatile in domeniu. Poti avea parte de expertiza unuia sau, la nevoie, de expertiza unei echipe formate pentru cazul tau. Tu esti unic, tratamentul tau stomatologic trebuie sa fie la fel, unic.

2. Recomandari din familie sau grupul de cunostinte

Recomandarile calde sunt inca un criteriu de care poti tine cont. Desi sunt subiective, o recomandare negativa te va tine departe de un loc in care cineva drag tie nu a fost tratat conform asteptarilor.

Si pe Google poti gasi pareri / recenzii ale pacientilor referitoare la clinici dentare, cabinete sau stomatologi. Tocmai de accea am inceput articolul vorbind despre asteptari. Toti avem asteptari, dar sunt diferite.

3. Tehnica medicala moderna

Am invatat de la cei mai intelepti si din propria experienta ca un tratament modern poate fi mai ieftin si de scurta durata in comparatie cu unul clasic.

Personal, aleg o clinica stomatologica unde exista tehnologii moderne precum laser dentar, microscop dentar, inhalosedare, radiologie dentara si tomografie computerizata etc.

La prima vedere, un tratament dentar laser poate fi mai scump. Daca iti rezolvi problema in 2-3 sedinte in loc de 5-7 sedinte, la final, cand tragi linie, s-ar putea ca A sa fie egal cu B. Informeaza-te! Cere detalii!

Mai am un articol pe aceeasi tema pentru tine, „Ce asteptari ai de la o clinica stomatologica din Bucuresti? 10 criterii la care tin!

4. Vedete recomanda

Observ ca in ultimul timp vedetele recomanda servicii medicale din sfera stomatologiei, oftalmologiei sau clinici private in care problemele lor s-au solutionat rapid cu succes. Bloggeri, vloggeri si influenceri ne spun unde mananca, cu ce se imbraca, ce parfumuri sau cosmetice folosesc sau la ce stomatolog merg.

Pe mine nu ma conving, marketingul prin influenta inca nu m-a prins. In schimb ii convinge pe cei mai tineri.

5. Varsta personalului medical

Daca in urma cu 20 de ani credeam ca varsta inseamna experienta, acum aleg personal medical mai tanar, orientat catre tot ce e nou, catre tot ce inseamna tehnologie minim invaziva si FARA DURERE.

Felul cum interactionez cu stomatologul la prima consultatie conteaza. Daca exista comunicare intre noi si sentimentul de siguranta incepe sa se contureze, atunci stiu ca sunt pe maini bune.

O clinica stomatologica este atenta la personalul angajat, isi monitorizeaza echipa si stie ca succesul este construit de fiecare medic in parte si de echipa multidisciplinara in ansamblu.

La final, nu imi ramane sa iti spun decat atat: Nu amana! Fiecare zi conteaza. Cu cat ajungi mai repede la dentist sau intr-o clinica stomatologica, cu atat va fi mai usor si mai ieftin pentru tine.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.