Cumpara un lingou de aur 24k si fa economii

Aurul de 24K este cel mai pur tip de aur disponibil. Spre deosebire de aurul de 10K, 14K si 18K, care e realizat dintr-un aliaj de aur si alte metale, aurul de 24K este fabricat 100% din aur pur. Acest lucru ii confera o culoare bogata, stralucitoare si puternica, care atrage imediat privirea. Din acest motiv un lingou aur 24k are cea mai mare valoare.

Aurul vine intr-o varietate de niveluri de puritate. Aceste niveluri sunt clasificate folosind sistemul de karate – un sistem care masoara puritatea aurului. Cel mai comun tip de aur este aurul de 14K, care contine 14 parti de aur pur. Restul de 10 parti constau din argint, nichel, paladiu si cupru.

Aurul de 18K, asa cum v-ati putea astepta, contine 18 parti aur pur. La fel ca aurul de 14K, partile ramase sunt alcatuite dintr-o combinatie de diferite metale. Aceste tipuri de aur sunt adesea aliate cu metale suplimentare pentru a le afecta aspectul, creand culori precum aurul alb, aurul galben si aurul roz.

Lingou aur 24k – compozitie

Un lingou de aur 24K este aur pur, nealiat. Acest tip de aur contine doar aur, fara argint, zinc, nichel, paladiu, cupru sau alte metale. Este cel mai pur tip de aur disponibil, toate cele 24 din 24 de parti constand exclusiv din aur.

Deoarece aurul pur de 24K nu este aliat cu alte metale, este un metal moale care se poate indoi, deforma si zgaria cu usurinta. Din acest motiv, in general, nu este folosit pentru inele de logodna, verighete sau alte bijuterii din aur.

In schimb, aurul de 24K este adesea folosit pentru bijuterii decorative de nunta, in special in tari precum China, Vietnam, Singapore si Thailanda. Este, de asemenea, forma preferata de aur pentru investitori, care cumpara adesea lingou aur 24K sau monede. Aurul de 24K este cel mai scump tip de aur. Pretul sau poate varia in functie de o gama larga de factori de piata.
Daca sunteti interesat de aurul ca investitie sau daca cautati in mod special lingouri aur, atunci aurul de 24K este de obicei alegerea potrivita.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.