Biofreeze despre crioterapie sau terapie la rece

Crioterapia, care s-ar traduce drept „terapie la rece”, este o tehnica in care corpul este expus la temperaturi extrem de scazute timp de cateva minute. Astazi va vom prezenta cateva utilizari ale cremei Biofreeze.

Crioterapia poate fi livrata intr-o singura zona sau puteti opta pentru crioterapia intregului corp. Crioterapia localizata poate fi administrata in mai multe moduri, inclusiv prin pungi cu gheata, masaj cu gheata, spray-uri cu lichid de racire sau chiar geluri si creme.

1. Reduce simptomele migrenei

Biofreeze poate ajuta la tratarea migrenelor prin racirea si amortirea nervilor din zona gatului. Un studiu a constatat ca racirea zonei arterelor carotide din zona gatului a redus semnificativ migrenele. Se crede ca acest lucru functioneaza prin racirea sangelui care trece prin vasele intracraniene. Arterele carotide sunt aproape de suprafata pielii si sunt accesibile.

2. Amorteste nervii

Multi sportivi folosesc crioterapia pentru a trata ranile, iar unul dintre motive este ca poate amorti durerea. Frigul poate amorti de fapt un nerv iritat. Medicii vor trata zona afectata cu o sonda mica introdusa in tesutul din apropiere. Acest lucru poate ajuta la tratarea durerii cronice sau chiar a leziunilor acute.

3. De nelipsit in artrita

Tratamentul cu crioterapie localizata nu este singurul lucru care este eficient in tratarea afectiunilor grave. Crioterapia cu Biofreeze poate sa reduca semnificativ durerea la persoanele cu artrita. Tratamentul este in general bine tolerat de pacienti.

4. Eficient in dermatita atopica

Dermatita atopica este o boala inflamatorie a pielii cu simptome de piele uscata si mancarime. Crioterapia poate imbunatati nivelurile de antioxidanti din sange si poate reduce simultan inflamatia. Astfel, puteti ajuta la tratarea dermatitei atopice.

Biofreeze poate avea numeroase beneficii si utilizari, nu doar in reducerea durerii locale, ci si pentru alte afectiuni conexe. Recomandam insa consultarea unui medic inaintea utilizarii produsului in alte scopuri.

Arunca un oci si pe articolul „Echipamente tehnico medicale sau ortopedice pentru acasa„.

Exista o multime de dovezi anecdotice si unele cercetari care sustin ca terapia crio poate oferi beneficii pentru sanatate. Multe aspecte sunt inca sub cercetare, motiv pentru care este important sa faceti alegeri informate.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.