Investesti in aur sau imobiliare?

Vorbim din nou despre aur, imobiliare, investitii si dobanzi. Chiar si cei care nu au credite la banca sunt la curent cu noile cresteri ale dobanzilor la creditele bancare, Ce inseamna asta? Locuinte mai greu de cumparat.

Au fost ani in care una din cele mai bune investitii o reprezenta achizitia de locuinte in vederea inchirierii. Acum, pe langa faptul ca accesarea unui credit a devenit mai greoaie si mai dificil de dus pe o perioada lunga, pretul locuintelor este si el deosebit de mare.

Iata de ce investitia in aur, mai exact in lingouri de aur, este una mult mai la indemana si mult mai sigura.

Ratele cresc, vanzarile de locuinte scad, aurul e stabil

Atat in Romania cat si in toata Europa valoarea locuintelor a crescut odata cu valoarea dobanzilor ipotecare. Dobanzile cresc, preturile apartamentelor cresc, salariile raman la fel. ­čśč Si pentru ca vestile rele nu vin niciodata singure, inflatia creste si ea.

Daca era vreo bula imobiliara de spart, cu siguranta s-a rezolvat acest aspect. Dar ce fac cei care si-au achizitionat apartamente in anii trecuti si a caror rate au crescut mult peste puterile lor?

Asadar, cei care au ales aurul ca forma de investitie, sunt in siguranta. Pretul aurului a variat foarte putin, iar inflatia nu a afectat aceasta piata.

Citeste si Monede de aur, o investitie la indemana .

Deci, ce faci cu banii tai?

Investesti! In ce? In active care iti pot aduce profit, in obligatiuni de stat, in lingouri de aur. Aurul a avut in ultimii ani o crestere lenta, liniara si si-a demonstrat beneficiile ca metoda de investitie. Pana la urma, metalul pretios este singura modalitate de investitie care a ramas neclintita in ultima suta de ani.  Banii fiduciari, in numerar sau in cont, nu sunt o forma de economisire sau investitie. Atunci cand inflatia creste, acestia se devalorizeaza.

Cand criza bate la usa nu e loc de speculatii. Analistii recomanda sa economisim si sa investim prudent.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folose╚Öte cookie-uri pentru a v─â oferi o experien╚Ť─â c├ót mai bun─â. Prin continuarea navig─ârii sunte╚Ťi de acord cu folosirea acestora.