Pompă apă uzată pentru transferul apelor murdare către canalizare

Cu importanță deosebită în gospodărie, bloc de locuințe sau școală, o pompă apă uzată transferă apele murdare către canalizare, indiferent că este vorba despre cele venite de la baie sau de la bucătărie. Pentru a evita neplăcerile majore, mințile sclipitoare de la Grundfos au gândit o varietate de echipamente, ideale pentru mai multe tipuri de construcții sau necesități diverse.

Această pompă apă uzată se alege în funcție de factori ce au legătură cu: cantitatea și tipul de lichid, traseul conductei și înălțimea totală. Mai mult decât atât, mărimea ei depinde de debitul de fluid care trebuie calculat cu foarte mare atenție. Specialiștii în domeniu subliniază că viteza minimă de curgere necesară pentru păstrarea proprietăților de autocurățare variază în funcție de poziția țevii: 0,7 metri/ secundă pentru țeava orizontală și 1 metru/ secundă, în cazul celei verticale.

Totuși, părerile avizate susțin că domeniul apă uzată necesită pompe submersibile dedicate, cu tocător (ideale pentru pomparea lichidului uzat, în regim casnic sau industrial) sau mixere și sisteme de aerare cu rol de fluidizare în stații de epurare comunale, orășenești ori municipale.

Gama de echipamente Grundfos caracterizată printr-un raport excelent preț/ calitate este recunoscută pentru paleta de echipamente specifice subiectului în discuție.

Bifăm așadar:
📢 Pompe de drenaj Unilift tip AP, utilizate în pomparea apelor uzate menajere din fose septice și sistemul de tratare a nămolului.
📢 Pompe Unilift tip C C, KP proiectate pentru pomparea apei cu un conținut limitat de particule solide, până la 10 milimetri, fără a fi înfundată sau deteriorată.
📢 Pompe submersibile SE1 și SEV pentru apă uzată cu noroi și conținut de gaze din canalizările municipale și centrele comerciale.

Prin urmare, să reținem că o pompă apă uzată combină o pompă și un motor integrat care poate funcționa sub suprafața apelor uzate și că se pretează perfect în instalații permanente (mașini de spălat, chiuvete, dușuri).

Alegerea echipamentului este influențată de viteza precizată în specificații, mărimea țevilor și gradul de murdărie al fluidului.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.