Pompe recirculare pentru mai mult confort si economii la facturi

Pompele de recirculare a apei calde sunt un confort ce nu ar trebui sa lipseasca din casa nimanui. Acestea va permit sa beneficiati de alimentare imediata cu apa fierbinte la toate robinetele dintr-o locuinta. In loc sa asteptati ca apa sa se incalzeasca de fiecare data cand doriti sa spalati vase, sa faceti baie sau sa va spalati pe maini, apelati la pompe recirculare a apei.

In cele mai multe cazuri, aceste pompe recirculare a apei calde au un senzor de miscare situat pe conducta. Acest senzor activeaza pompa de circulatie de fiecare data cand porniti apa. Sistemul include senzori de temperatura si o supapa de retinere care impiedica intoarcerea apei in conducta de retur. Pompa de recirculare muta de fapt apa din conducta inapoi la incalzitorul de apa, reducand astfel timpul necesar pentru ca apa fierbinte sa ajunga la robinet.

Principalele avantaje pentru pompe de recirculare a apei

Daca trebuie sa asteptati 90 de secunde pentru ca apa sa se incalzeasca, atunci faceti o risipa considerabila. Capul de dus foloseste in medie 9 litri pe minut (lpm), ceea ce inseamna ca ati putea pierde bani buni pe luna. In timp ce capurile de dus cu debit redus pot reduce apa risipita, exista inca un timp de asteptare care duce la pierderi inevitabile de apa. Apa care coboara prin scurgere se va adauga de fiecare data cand va spalati pe maini, pe dinti sau deschideti orice robinet din casa dvs.

Unele modele de pompe recirculare a apei calde vin cu cronometre care iti permit sa reglezi pompa doar in anumite perioade ale zilei. O puteti programa atunci cand stiti ca familia este acasa si apa calda este cel mai mult utilizata. De exemplu, sa presupunem ca porniti pompa doar doua ore dimineata si trei ore seara. Astfel, ati putea reduce atat consumul anual de energie electrica cat si la apa.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.