Redu cheltuielile! Cumpara aur! Protejeaza-ti investitiile!

Toti analistii financiari trag semnale de alarma si ne recomanda sa reducem cheltuielile, sa renuntam la luxul inutil si sa investim. Acum se ridica la fileu intrebarea mai mult decat pertinenta: In ce?! Si tot ei raspund, in aur, in aur de investitie, in lingouri de 24k si monede.

Cand criza financiara bate la usa, reduci cheltuelile

Sunt convinsa ca nu e nicio noutate in faptul ca ne aflam in pragul unei crize financiare. Iata cateva premize:

  • Covid
  • razboiul Rusia – Ucraina
  • datoria Chinei fata de SUA
  • cresterea inflatiei
  • cresterea dobanzilor bancare
  • scaderea puterii de cumparare (aici sunt scumpirile generate de pretul carburantilor si al energiei).

Asadar, toti analistii ne spun ca este timpul sa renuntam la lux in favoarea investitiilor sigure. Piata imobiliara nu reprezinta la acest moment o investitie in masura in care pretul pe mp a ajuns intr-un an de la 1000 € la 1500 €. Pretul fierului si al cimentului nu va ramane la infinit crescut, asa ca valoarea pe mp ar putea scadea in urmatoarea perioada.

Si uite cum ne indreptam catre aur, un activ de refugiu care de 2000 de ani si-a pastrat capacitatea de a da valoare investitiilor noastre. Repet, bijuteriile din aur nu intra in aceasta categorie.

Cumpara aur! Cumpara lingouri de aur!

E cat se poate de simplu sa cumperi aur, ca orice obiect care e de vanzare online. Poti cumpara lingouri de aur de 1 g, 2 g, 5g, 10 g sau chiar si 100 g.  Daca te tine punga poti cumpara si un kg! 🙂 Traim vremuri complicate si investitiile in aur ar trebui sa nu lipseasca din portofoliul oricarui investitor si ar trebui sa fie pentru toti o metoda de a ne proteja de inflatie.

Iata inca un articol de interes din sfera aurului de investitie: Cum lupta Germania cu inflatia? Cumpara aur de investitie! Cum afecteaza acest lucru pretul aurului?

Pretul aurului este in crestere, cererea fiind din ce in ce mai mare. Asadar, in contextul exemplelor istorice si la indemnul analistilor financiari atat populatia cat si guvernele cumpara aur. Unele guverne isi platesc datoriile in aur, semn ca investitiile in metalul pretios sunt de bun augur.

Sa auzim de bine!

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.