Cum lupta Germania cu inflatia? Cumpara aur de investitie! Cum afecteaza acest lucru pretul aurului?

Stam cu ochii atintiti asupra pretului aurului si ne uitam si in gradina vecinilor puternici si cu o economie mai stabila pentru a invata de la ei cum sa ne ferim sau cum sa reactionam pentru a tranzita o perioada tulbure.

Nu doar la noi inflatia bate „basul si cu toba mare”, ci si in tari precum Germania, Austria, Franta sau Belgia. Cum cele mai multe investitii stau sub un mare semn de intrebare, nu mira pe nimeni cresterea interesului pentru metale pretioase si cresterea cererii de aur la nivel micro sau macro economic.

Asa ca nemtii s-au pus serios pe cumparat aur de investitii, lingouri si monede cu puritate ridicata si care pot fi rascumparate oriunde si oricand. Germanii, reci si calculati, au simtit din timp ca nu vor putea face fata noului val inflational si au inceput sa se pregateasca temeinic, inginereste, cu un an inainte. 😉

Nemtii schimba bijuteriile de aur pe aur de investitii

Nemtii schimba bijuteriile din aur cu lingouri si monede de aur pentru investitie, vand aur si cumpara aur. 🙂 Mai mult decat atat, cumpara din ce in ce mai multe lingouri de aur cu intentia de a face o investitie pe termen lung si foarte lung.

Cum criptomonedele si piata imobiliara nu mai prezinta siguranta, oamenii au revenit catre o investitie mai stabila si mai atractiva, monede si lingouri din aur. Chiar si cei foarte tineri urmeaza acest trend si investesc din ce in ce mai multi bani in metalul pretios.

Desi au fost mici fluctuatii si pe piata aurului, pretul gramului de aur nu a suferit mai schimbari. Daca ne uitam la valoarea apartamentelor, pretul acestora s-a dublat. Criptomonedele iti pot aduce intr-un timp foarte scurt un castig mare, dar si o pierdere pe masura. Aurul insa si-a pastrat un nivel valoric si nu a avut cresteri sau deprecieri ca celelalte posibilitati de investitie.

Iti recomand si articolul „Ce faci cand inflatia nu e temporara? Cumperi aur!„.

Ramanem cu ochii atintiti in afara granitelor si observam ca cele mai multe stat isi maresc rezerva de aur. Oamenii investesc in aceasta moneda de refugiu si aspteapta vremuri mai putin agitate.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.