Rezistente de incalzire si performantele lor

Industria electronica a evoluat intr-un ritm remarcabil in ultimele doua decenii. Noile tehnici si progrese au ajutat la micsorarea dimensiunii echipamentelor. Insa este si presiune pe producatorii de componente pentru a dezvolta dispozitive care se apropie de performanta ideala. Printre acestea se numara si fiabilele rezistente de incalzire , care raman la mare cautare si astazi si se numara printre elementele de baza ale multor circuite.

Sunt mai eficiente in spatiu decat rezistentele incapsulate, discrete si necesita mai putina pregatire inainte de asamblare. Pe masura ce au devenit mai populare, capacitatile lor au devenit si mai importante. Tehnologia se dezvolta cu viteza luminii si rezistentele electrice tin pasul cu evolutia.

Calitate si performanta in rezistente electrice

Desi performanta generala a sistemului este imbunatatita prin modernizarea fiecarei componente, performanta generala este inca determinata de cea mai slaba veriga a lantului. Fiecare componenta vine in sistem cu compromisuri incorporate care limiteaza performanta generala. De aceea este important sa alegeti rezistente de incalzire de inalta calitate.

In industria rezistoarelor discrete, s-au facut progrese in tehnologiile bobinate cu sarma, pelicula groasa, pelicula subtire si rezistoare cu folie, fiecare oferind diferite compromisuri in ceea ce priveste performanta pe costul unitar.

Cand curentul trece printr-un element de rezistenta, se genereaza caldura, iar schimbarea temperaturii provoaca modificari mecanice prin dilatare sau contractie in fiecare dintre materialele implicate in componenta. Elementul ideal de rezistenta ar incorpora, prin urmare, acele fenomene naturale intr-un sistem de auto-echilibrare. Asta elimina nevoia de a compensa efectele caldurii sau stresului in timpul utilizarii.

Rezistentele de incalzire  joaca un rol critic in controlul electronic al inertiei sistemului si al energiei de supratensiune.

Recomanare articol: Rezistente electrice si aplicatiile lor.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.