Servicii RSVTI Ploiesti si Bucuresti de la Irca Sistem

Functia de operator RSVTI se refera la responsabilul cu supravegherea si verificarea tehnica a instalatiilor. In general, este un inginer care detine autorizatie de ISCIR (= Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor  sub presiune si Instalatiilor de Ridicat). Prin apelarea la servicii RSVTI Ploiesti si Bucuresti, puteti fi in siguranta si functiona conform normelor in vigoare.

Activitatea unui operator RSVTI este foarte importanta atunci cand ne gandim atat la siguranta oamenilor dar si a echipamentelor. Lucrand cu acestea, este extrem de important sa cunoastem si sa respectam reglementarile pentru a evita accidentele nefericite. De-a lungul timpului au fost multe accidente cauzate de nerespectarea instructiunilor de utilizare, sau a neglijentei umane.

In general, un operator RSVTI trebuie sa identifice si sa inregistreze toate echipamentele si instalatiile din domeniul ISCIR. De asemenea, va elabora instructiui de lucru pentru fiecare si se va asigura ca ele sunt aplicate si respectate. Atunci cand se identifica un potential risc, echipamentul in cauza trebuie izolat, scos din functiune si monitorizat pentru a fi reparat. In acest timp, personalul e instruit sa nu il utilizeze pentru a evita ranirile.

Cand vorbim de utilaje care apartin de ISCIR ne referim la:

🧷Stivuitoare
🧷Lifturi
🧷Compresoare
🧷Cazane sub presiune si boilere
🧷Macarale
🧷Transpalate electrice si manual

Verificarea tehnica a instalatiilor si aparatelor mentionate mai sus se face pe baza si in conformitate cu prescriptiile tehnice. Aici ne referim la colectia ISCIR, care are un numar de 71 titluri de prescriptii. Pentru executarea operatiilor de verificare a instalatiilor, ISCIR pune la dispozitie un numar de ingineri diplomati, inspector si absolventi ai institutelor de invatamant superior tehnic.

Ca agenti economici, este important sa apelati la servicii RSVTI Ploiesti si Bucuresti oferite cu profesionalism de Irca Sisitem, fiind obligati sa numiti personal de specialitate pentru aceste activitati. Numarul responsabililor e proportional cu numarul si complexitatea instalatiilor detinute de catre unitate. Acesti oameni instruiti tehnic si cu studii superioare, vor raspunde de luarea masurilor si aplicarea prevederilor legale necesare.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.