Trape de acces pentru acoperișuri

Din când în când acoperișul oricărei construcții (hală, terasă sau chiar casă de scară) trebuie întreținut, căci, elementele precum coșul de fum, antenele de televiziune ori prizele de ventilație, necesită îngrijire. De cele mai multe ori acțiunea nu poate fi efectuată din interior, astfel că devine necesară o ieșire convenabilă și sigură spre acoperiș. Astăzi, specialiștii de la GBA Plastik au acceptat să discutăm despre importanța includerii în proiect a acestor trape de acces.

Așadar, dimensiunile de realizare variază de la 800mm X 800mm până la 2000mm X 2500mm și se remarcă prin durabilitate structurală.

Iar dacă analizăm elementele componente, considerăm util a insista pe următoarele aspecte:

✔️ rama dublă din profile de aluminiu special, cu un picurător inclus în perete, ce asigură rezistența mecanică la șoc și deformare

✔️sistemul de deschidere cu piston cu gaz facilitează deschiderea și închiderea gamei de trape de acces marca GBA Plastik, pentru care compania deține dreptul de copyright.

✔️cârligul pentru deschidere din interior

✔️cupola, proiectată din policarbonat alveolar de 16 mm, termoformat, cu sistem de autosusținere și rezistență la condiții meteo extreme, ce asigură performanțe termice excelente: W/ MP K 1,8.

Ce mai trebuie să știi despre trape de acces

În concluzie, când vine vorba despre trape de acces, înțelegem că ele oferă accesul sigur și confortabil la acoperișul plat al clădirii.

Țineți cont însă că în situația acoperișurilor înclinate, locația de instalare a acestor sisteme depinde de înclinarea căpriorilor. Așadar, dacă distanța dintre cutia de trapă și căpriori este mai mare de 7 cm, trebuie să instalați două grinzi transversale și una verticală între căpriori. În plus, se recomandă amplasarea lor lângă coș.

Totuși, dacă proiectul dumneavoastră nu prevede o astfel de soluție, sfatul profesioniștilor este să obțineți părerea avizată a unui arhitect care să confirme posibilitatea efectuării lucrării.

Și încă ceva: trapele de pe acoperiș nu reprezintă doar ieșirea sigură dintr-un spațiu, ci, au o funcție în plus: evacuarea fumului.

Alegeți cu inspirație GBA Plastik: experiența acumulată în anii de activitate garantează proiecte la cele mai înalte standarde de calitate.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.