Pompe de apă, ce spun specialiștii?

Când vine vorba despre achiziția unei pompe de apă, specialiștii ne avertizează că lipsa consultării cu personal calificat poate duce cu ușurință la o decizie eronată. Și pentru că astăzi găsim în piață o varietate de echipamente care adesea îngreunează alegerea soluției potrivite, am ales să punctez, în rândurile de mai jos, câteva sfaturi utile, menite să influențeze pozitiv procesul de selecție.

Știm deja că alimentarea caselor cu apă curentă nu este întotdeauna posibilă, deoarece în multe zone nu există un sistem de distribuție corespunzător. Astfel de situații implică necesitatea montării unor pompe de apă care să ridice fluidul din puțurile aflate în proximitatea locuinței și să îl transporte către instalație.

Factori precum: adâncimea la care va fi scufundată pompa, debitul de apă, distanța față de locul transferului lichidului, sursa (fântână sau apă de suprafață), temperatura la care se află fluidul pompat, gradul de aciditate ori puritatea apei și presiunea la punctul de consum, vor conduce, cu siguranță către identificarea corectă a echipamentului optim.

Citeste si „Pompă apă uzată pentru transferul apelor murdare către canalizare„.

Apoi, dacă ținem cont de modul de operare, distingem 4 categorii de pompe de apă, după cum urmează:
✅cu ejector, potrivite pentru împingerea fluidelor vâscoase în cadrul băilor și bucătăriilor
✅cu turbină, pentru fântâni de mare adâncime
✅cu plutitor, în cazul pompelor de suprafață, necesare pentru transportul volumelor ridicate de apă din bazine foarte adânci
✅cu presostat, destinate utIlizării în sistem hidrofor, în cazul unei distanțe considerabile între pompă și locuință.

În egală măsură, specialiștii recomandă ca montajul acestor pompe de apă să fie realizat de experți în domeniu, evitându-se astfel defecțiunile în lanț.

Vezi si „Pompe de apă industriale Grunfos: consum energetic mic, performanțe mari și prietenoase cu planeta

Și, mai presus de orice, să nu uităm de calitate. Un echipament ieftin se va defecta cu ușurință, iar cheltuielile cu reparația sau înlocuirea depășesc, în cele mai multe cazuri, suma ce putea fi investită, de la bun început, într-un produs fiabil.

Favorit rămâne brandul Grundfos, grație varietății ce acoperă întregul circuit al apei.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.